Môi trường nội bộ

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo và luyện tập trong kì nghỉ hè này, Ôn Thi HSG đã biên soạn và gửi đến các em tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Cát Khánh. Tài liệu giới thiệu các đề thi với đáp án chi tiết, giúp các em củng cố kiến thức đã học. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 6 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS CÁT KHÁNH

1. Đề số 1

Question I: Listen to the teacher and complete the passage:

Nga is my friend. She is a ……………….. She is twelve years old. She has ……………….. black hair and an ………………. face. She has long eyes, a small nose and full…………… Every morning she plays volleyball with me. She says “I’m heavy so I would like to be light and beautiful”

Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. (Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác những từ còn lại)

1. A. no

B. cold

C. old

D. doctor

2. A. son

B. come

C. home

D. mother

3. A. be

B. the

C. he

D. me

4. A. live

B. his

C. dinner

D. fine

5. A. house

B. our

C. four

D. about

Question III:Choose the best answer to fill in each blank. (Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành câu)

1. It’s twelve o’clock , Nam. Let’s …………………… home.

A. go

B. to go

C. going

D. goes

2. Tuan and I ………………… badminton in the yard.

A. playing

B. is playing

C. are playing

D. am playing

3. This sign says “Stop!”. We ……………………… go straight ahead.

A. can

B. don’t can

C. must

D. must not

4. They are going to New York ……………………… plane.

A. in

B. by

C. with

D. on

5. Viet is ………………………. something on his book.

A. writing

B. writting

C. wrote

D. writes

6. Are there ………………. stores on your street ?

A. a

B. an

C. any

D. the

7. My sister and I ……………………….. television in the living – room now.

A. am watching

B. are watching

C. is watching

D. watching

8. ……………………… do you go to school? – I walk.

A. How

B. By what

C. How many

D. How by

9. “Does Nga play volleyball?” – “No, ……………………”

A. she not plays

B. she don’t

C. she isn’t

D. she doesn’t

10. How many floors …………………….. in your school?

A. there are

B. there has

C. are there

D. have there

Question IV: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.( Dùng hình thức đúng của động từ trong ngoặc)

1. Every evening my father (watch) ……………………….. television.

2. We (not/ read) ……………………….. books after lunch.

3. Tom (be) …………………… my friend. He (play) …………………. sports everyday.

4. (your students/ play) ……………. soccer every afternoon ?

5. Where (your children/ be) …………………..? – They’re upstairs. They (play) ……. video games.

6. What (you/ do) .. now? – I (unload) ……………………… the vegetables.

Question V: Use the given words to make complete sentences.( Dùng từ đã cho viết lại câu cho đúng)

1. Minh/ live/ brother/ apartment/ town.

………..

2. Mrs. Lan/ and/ children/ travel/ London/ plane.

………..

3. There/ be/ any flowers/ your/ school/ yard?

………..

4. He/ not ride/ home/ but/ go/ taxi.

………..

5. Sister/ have/ bike/ and/ cycle/ work/ everyday.

………..

Question VI: Read the following passage and answer the questions below. (Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi bên dưới)

Linda is a vegetarian so she doesn’t eat meat. She doesn’t have a big breakfast every morning. She usually has a slide of bread and a glass of milk. She has lunch at the office at about 11.30. She has only rice with vegetables for lunch. At weekends she often goes to a Chinese restaurant because there is a lot of delicious food for vegetarians.

* Question:

1. Why doesn’t Linda eat meat ?

………..

2. What does Linda usually have for breakfast ?

………..

3. What does she have for lunch ?

………..

4. Where does she have lunch ?

………..

5. Why does she often go to a Chinese restaurant at weekends ?

………..

Question VII: Rewrite the sentences without changing meaning. (Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi)

1. Our school has 1600 students.

There are ………………………………

2. Does your class have twenty-five students?

Are there……..?

3.How much does a bowl of noodles cost?

How much is….?

4.The work is very hard and he can’t do it.

This work is too.

5.Mr. Minh has a daughter, Lan .

Mr. Minh is ……

6 .What is the width of this river?

How…………….?

Question VIII. Choose the correct answer to complete the sentence. (Chọn từ, cụm từ hoặc câu từ thích hợp để điền vào ô trống)

1. ……………… your name?

a. Where

b. What’s

c. What

2. ……………. this your schoolbag?

a. Is

b. Are

c. Am

3. I live…………. Nguyen Du street.

a. in

b. at

c. on

4. …………………do you spell your name?

a. Where

b. What

c. How

5. This is ……………… eraser.

a. an

b. a

c. it

6. Where ………………… ……………….?

a. do live you

b. do you live

c. you live

7. ………………… is that?

a. How

b. What

c. Where

8. Is this your class? – …………………………..

a. No. That’s a house

b. This is my class.

c. No. That’s my class.

ĐÁP ÁN

Question I: Listen to the teacher and complete the passage:

VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3 của bài tập.

Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. (Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác những từ còn lại)

1 – D; 2 – C; 3 – B; 4 – D; 5 – C;

Question III:Choose the best answer to fill in each blank. (Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành câu)

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – A;

6 – C; 7 – B; 8 – A; 9 – D; 10 – C;

Question IV: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.( Dùng hình thức đúng của động từ trong ngoặc)

1 – watches; 2 – don’t read/ do not read; 3 – is – plays;

4 – Do … play; 5 – are your children – are playing; 6 – are you doing – am unloading;

Question V: Use the given words to make complete sentences.( Dùng từ đã cho viết lại câu cho đúng)

1 – Minh lives with his brother in an apartment in the town.

2 – Mrs. Lan and her children travel to London by plane.

3 – Are there any flowers in your school yard?

4 – He does not ride to home but goes by taxi.

5 – My sister has a bike and she cycles to work everyday.

Question VI: Read the following passage and answer the questions below. (Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi bên dưới)

1 – Because she is a vegetarian.

2 – She usually has a slide of bread and a glass of milk.

3 – She has only rice with vegetables for lunch.

4 – She has lunch at the office.

5 – Because there is a lot of delicious food for vegetarians.

Question VII: Rewrite the sentences without changing meaning. (Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi)

1 – There are 1600 students in our school.

2 – Are there twenty-five students in your class?

3 – How much is a bowl of noodles?

4 – This work is too hard for him to do it.

5 – Mr. Minh is Lan’s father.

6 – How wide is this river?

Question VIII. Choose the correct answer to complete the sentence. (Chọn từ, cụm từ hoặc câu từ thích hợp để điền vào ô trống)

1 – b; 2 – a; 3 – c; 4 – c;

5 – a; 6 – b; 7 – b; 8 – c;

2. Đề số 2

Bài 1. Chọn đáp án đúng hoàn thành câu dưới đây.

1. What’s your favorite _______? Oh, Maths, I think.

A. teacher

B. friend

C. subject

D. letter

2. This is my school______. I have Literature on Tuesday.

A. notebook

B. timetable

C. lesson

D. professor

3. Which word contains a different sound from the others?

Xem thêm: Soạn bài Sóng | Ngắn nhất Soạn văn 12

A. mother

B. thing

C. Thursday

D. thirty

4. Which word is the odd one out?

A. book

B. pencil

C. friend

D. ruler

5. Which sentence is correct?

A. No take photographs.

B. No taking photographs

C. Don’t take photographs

D. Don’t to take photographs

6. What are ______? They’re pencils.

A. this

B. that

C. those

D. them

7. They’re my friends. _____names are Ted and Mark.

A. Them

B. They

C. Theirs

D. Their

8. ______students are there in your class? Forty

A. Why

B. How much

C. How many

D. Who

9. I live _____an apartment.

A. in

B. for

C. up

D. with

10. ______your book.

A. Listen

B. Stand

C. Come

D. Open

11. ______do you live? In Hue city.

A. Who

B. Where

C. When

D. Why

12. Which word contains the sound / e /?

A. open

B. ruler

C. student

D. desk

13. This is a photo _____my school.

A. of

B. on

C. up

D. by

14. What _____?

A. does window mean

B. mean window

C. it means window

D. is the meaning window

15. Let’s ____to the cinema.

A. going

B. to go

C. go

D. goes

16. ______? From Japan.

A. Where are you come from

B. Where do you come from

C. Where are you coming from

D. From where you come

17. Which word is the odd one out?

A. pretty

B. beautiful

C. sympathetic

D. good-looking

18. What does Ms. Julie do? – She’s _____teacher at a big school.

A. one

B. The

C. a

D. an

19. Is Elizabeth_______?

A. your old friend

B. an old your friend

C. an old friend from you

D. an old friend of yours

20. Which pencil do you want? _______

A. That one.

B. That’s it.

C. Here is.

D. Yes, please.

Bài 2. Khoanh tròn chữ cái A, B, C hoặc D để hoàn thành câu.

1. This is for you and _____are for your little sister.

A. there

B. this

C. that

D. those

2. Football, chess and badminton are _____.

A. maches

B. plays

C. athletics

D. games

3. Is that _____house?

A. he

B. him

C. she

D. her

4. Nam gets a letter ______his sister every week.

A. from

B. out

C. on

D. up

5. What do you do? ______

A. I’m thirteen years old.

B. I’m Bob.

C. I’m a student.

D. I’m in Mrs. Kim’s class.

6. That is _____schoolbag.

A. my

B. I

C. me

D. mine

7. Where _____Lan and Mai live?

A. is

B. are

C. does

D. do

8. I often go _____bed at nine o’clock.

A. to

B. at

C. on

D. in

9. Is _____your desk?

A. these B. that

C. here

D. those

10. Do you know ______?

A. the address from them

B. theirs address

C. there address

D. their address

11. What is this ______English?

A. on

B. in

C. for

D. at

12. Which word has three syllables ?

A. eraser

B. teacher

C. student

D. street

13. ______? – R_O_S_E, Rose.

A. Is that your first name

B. Is your name short

C. How do you spell your name

D. Do you like your name

14. Sit ______, please!

A. in

B. at

C. on

D. down

15. _____fruit is very sweet.

A. These

B. This

C. Those

D. There

16. Is this your pen ? _______

A. This is a pen.

B. It’s a pen.

C. Yes, they are

D. Yes, it is

17. ______is that? It’s a ruler.

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

18. Where does your sister live ? – She lives _____a small house on King street.

A. in

B. on

C. with

D. for

19. Are those his pencils ? ________

A. Yes, it’s.

B. No, it isn’ t

C. Yes, they’re.

D. No, they are.

20. What’s her job ? ______nurse.

A. She’s

B. She’s a

C. Her jobs

D. She makes a

ĐÁP ÁN

Bài 1. Chọn đáp án đúng hoàn thành câu dưới đây.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – C;

6 – C; 7 – D; 8 – C; 9 – A; 10 – D;

11 – B; 12 – D; 13 – A; 14 – A; 15 – C;

16 – B; 17 – C; 18 – C; 19 – A; 20 – A;

Bài 2. Khoanh tròn chữ cái A, B, C hoặc D để hoàn thành câu.

1 – D; 2 – D; 3 – D; 4 – A; 5 – C;

6 – A; 7 – D; 8 – A; 9 – B; 10 – D;

11 – B; 12 – A; 13 – C; 14 – D; 15 – B;

16 – D; 17 – B; 18 – A; 19 – C; 20 – A; 21 – C;

Bài 3. Chọn đáp án đúng bằng cách khoanh tròn A, B, C or D.

1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – C; 5 – A;

Xem thêm: Hãng forever

6 – D; 7 – A; 8 – D; 9 – C; 10 – D;

11 – A; 12 – B; 13 – C; 14 – D; 15 – B; 16 – C;

3. Đề số 3

Bài 1: Tìm một từ không cùng nằm trong nhóm các từ còn lại.

1. a. pencil

b. ruler

c. window

d. eraser

2. a. classroom

b. desk

c. board

d. street

3. a. clock

b. teacher

c. student

d. school

4. a. open

b. live

c. on

d. spell

5. a. am

b. close

c. is

d. are

Bài 2: Chọn từ hoặc cụm từ để hoàn thành câu sau:

6. …. in.

a. Come

b. Open

c. Close

d. Live

7. Sit …. .

a. up

b. down

c. in

d. on

8. Open …. book

a. your

b. you

c. I

d. it

9. “What is your name?” ” …. “

a. Your name is Nam.

b. Your name are Nam.

c. My name is Nam.

d. My name am Nam

10. I’m …. .

a. twelve b. twelve year old

c. twelve year d. twelve years

ĐÁP ÁN

Bài 1: Tìm một từ không cùng nằm trong nhóm các từ còn lại.

1 – c; 2 – d; 3 – a; 4 – c; 5 – b;

Bài 2: Chọn từ hoặc cụm từ để hoàn thành câu sau:

6 – a; 7 – b; 8 – a; 9 – c; 10 – a;

Bài 3: Chọn từ hoặc cụm từ để hoàn thành đoạn hội thoại.

11 – b; 12 – d; 13 – b; 14 – a; 15 – a;

4. Đề số 4

*Odd one out :

1. a. morning

b. afternoon

c. evening

d. Hello

2. a. fine

b. good

c. night

d. old

3. a. children

b. we

c. you

d. I

4. a. am

b. are

c. is

d. yes

5. a. pencil

b. ruler

c. window

d. eraser

6. a. Classroom

b. desk

c. board

d. street

7. a. open

b. live

c. spell

d. am

8. a. clock

b. teacher

c. student

d. school

*Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. a. name

b. classmate

c. paper

d. thank

2. a. seven

b. ten

c. evening

d. eleven

3. a. hi

b. fine

c. night

d. children

4. a. old

b. morning

c. bingo

d. hello

5. a. waste

b. name

c. stand

d. eraser

6. a. spell

b. desk

c. pencil

d. basket

7. a. sit

b. five

c. window

d. morning

8. a. open

b. old

c. close

d. do

9. a. door

b. school

c. choose

d. classroom

*Fill in each blank with a correct form of “to be”.

1. This…………Mr. Tam. He………… a teacher.

2. Hello. I………… Lan. What…………. your name?

3. How old……………. you? _I…………eleven years old.

4. How……………you? _We………………fine. Thank you.

5. Who…………. they? _They…….. Mr. and Mrs. White. And this……their son, Peter.

6. What………………this?

7. We…………………classmates.

8. That……………. a book.

9. The children………………fine.

10. What……………their names?

*Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. Fine, thanks.

Fine, thank………………….

2. I’m ten.

I’m ten years…………………

3. I’m Lisa.

My……………………………

4. I’m fine. And you?

I’m fine. How………………………?

5. Bye.

Good……………………..

* Missing words

1. This ______ my teacher.

2. Is ______ your desk?

3. I’m ______ student.

4. This is ______ eraser.

5. What ______ this?

6. Where ______ you live?

7. It’s a ______ basket.

8. How ______ you spell it?

9. ______ old are you?

10. I am twelve ______ old.

*Add ” Where, What, How”:

1. ________ are you?

2. ________old are you?

3. _______do you live?

4. ________ is your name?

5. ________do you spell it?

6. ________ is this? It’s a desk

*Write full form of these sentences :

1. We’re ten.

2. I’m fine. Thanks.

3. Minh’s eleven.

4. My name’s Lan.

5. She’s a student.

6. It’s a pen.

ĐÁP ÁN

*Odd one out :

1

2

3

4

5

6

7

8

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

c

a

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

c

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

a

*Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

c

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

b

c

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

b

Xem thêm: Agency relationship là gì

d

a

* Fill in each blank with a correct form of “to be”.

1. is – is; 2. am – is; 3. are – am; 4. are – are; 5. are – are – is

6. is; 7. are; 8. is; 9. are; 10. are

* Missing words

1. is

6. do

2. this/ that/ it

7.

3. a

8. do

4. an

9. how

5. is

10. years

*Add “Where, What, How”:

1. How

4. What

2. How

5. How

3. Where

6. What

*Write full form of these sentences :

1. We are ten.

2. I am fine, thanks.

3. Minh is eleven.

4. My name is Lan.

5. She is a student.

6. It is a pen.

*Add “my, your, I, you, he, she, they” (more than one answer):

1 – I; 2 – my; 3 – your; 4 – you; 5 – you;

6 – He; 7 – She; 8 – I; 9 – They; 10 – you;

*Make questions to these answers:

1 – What is your name?

2 – How old is she?

3 – What is that?

4 – What is this?

5 – Where do you live?

6 – Where do they live?

7 – How are you?

8 – Is that your classroom?

9 – How do you spell your name?

10 – Is it your bag?

*Fill in the blanks with prepositions: in, on, up, down, to:

1 – up; 2 – down; 3 – in; 4 – on; 5 – in;

6 – in; 7 – in; 8 – on; 9 – at; 10 – to;

*Make complete sentences from the words given below.

1 – He lives on Nguyen Hue street.

2 – What is his name?

3 – Where does your sister live?

4 – Is that your house?

5 – We live in Nha Trang city.

6 – It is a notebook.

7 – Is Miss Nga our teacher?

8 – His sister is ten years old.

9 – How are you? – I am fine.

10 – Who is this? – This is Mr Hung.

11 – Where do you live? I live in Pleiku.

12 – How old is Miss Huong? She is twelve.

13 – What is his name? His name is Thanh.

14 – This is Lan and this is Mai.

15 – How do you spell your name?

16 – He lives in a city.

17 – What is this? – This is a ruler.

18 – What is that? That is an eraser.

19 – This is my book.

20 – Is that your pen?

*Order into logical sentences :

1 – Where do you live?

2 – I live in Hue.

3 – Close your book.

4 – This is not my book.

5 – is this Lan?

6 – How old is he?

7 – Her name is Lan.

8 – Is this your bag?

9 – We are classmates.

10 – The children are fine.

*Match the questions with the answers.

1 – c; 2 – d; 3 – a; 4 – g; 5 – f;

6 – e; 7 – h; 8 – i; 9 – j; 10 – b;

5. Đề số 5

I. Hãy điền các giới từ thích hợp vào chỗ trống:

1) Stand …………………

2) Sit ……………

3) Come …………………

4) I live……….a street.

5) I live………a house.

6) I live………Vietnam.

7) I live……….a city.

8) I live…….Le Loi street.

9) I live …….HCM city.

10) What is this …….English?

II. Hãy hoàn tất các mẩu đối thoại sau:

1) – Hello.My name’s Mai. ……………………………..?

– My name………………….Tom.

– How ……………are you?

– ………………eleven years old. …………….?

– …………………..twelve.

– Where …………………………live?

– I live …………Tran Hung Dao street.

2) – Good evening.

– ……………….How are you?

– Fine,thank……….And ………..?

– Fine,thanks.

– Where………you………….?

– I live ……….Le Loi street.

III. Đặt câu hỏi với ‘what’ và trả lời theo từ gợi ý:

1) This/ desk (bàn học) .

What is this? – This is a desk.

2) That/clock (đồng hồ treo tường) .

……………………?- …………………………….

3) This/eraser (cục tẩy,gôm) .

………………………?- …………………………..

4) That/ruler (thước kẻ) .

………………………..?- …………………………

5) This/pencil (bút chì) .

…………………………?- …………………………

ĐÁP ÁN

I. Hãy điền các giới từ thích hợp vào chỗ trống:

1 – up; 2 – down; 3 – in; 4 – in; 5 – in;

6 – in; 7 – in; 8 – on; 9 – in; 10 – in;

II. Hãy hoàn tất các mẩu đối thoại sau:

1) – Hello.My name’s Mai. ……….What is your name…………………….?

– My name………..is……….Tom.

– How …..old……….are you?

– ……….I am……..eleven years old. ……..And you……..?

– ………….I am……….twelve.

– Where ………do you…………………live?

– I live ……on……Tran Hung Dao street.

2) – Good evening.

– ………..Good evening……..How are you?

– Fine,thank…..you…..And ……you…..?

– Fine,thanks.

– Where…do……you…….live……?

– I live ….on……Le Loi street.

III. Đặt câu hỏi với ‘what’ và trả lời theo từ gợi ý:

2 – What is that? – That is a desk.

3 – What is this? – This is a clock.

4 – What is this? This is an eraser.

5 – What is this? – This is a pencil.

6 – What is that? – That is a board.

7 – What is this? – This is a door.

8 – What is that? – That is waste basket.

9 – What is this? – This is a book.

IV. Hãy trả lời các câu hỏi sau:

1 – This is; 2 – My name is;

3 – I live in; 4 – I am;

5 – it is;

V. Hãy gạch dưới và sửa lỗi các câu sau:

1 – thanks thành thank;

2 – a thành an;

3 – are thành do;

4 – in thành on;

5 – year thành years;

6 – What thành What is;

7 – name thành name is;

8 – is thành isn’t;

9 – I thành I am;

10 – How thành How old;

VI. Hãy đặt câu hỏi cho câu trả lời sau:

1 – What is your name?

2 – How old are you?

3 – What is that?

4 – What is this?

5 – Where do you live?

6 – How are you?

7 – Is that your classroom?

8 – Is this your bag?

9 – Where do you live?

10 – What is this?

VII.Viết lại các câu sau,chọn từ đúng trong ngoặc:

1 – your; 2 – my; 3 – you; 4 – my; 5 – my;

6 – are; 7 – a; 8 – is; 9 – in; 10 – years;

VIII. Đặt câu hỏi với ( is this….?/is that……?):

2 – Is this your bag?

3 – Is that your school?

4 – Is that your teacher?

5 – Is this your desk?

IX. Hoàn thành đoạn hội thoại

Mai: Hello._____My_______ name’s Mai. __What___ __is___ __your___ __name___?

Peter: My name __is____Peter.

Mai: ______How___ __old____ are you?

Peter: _____I____ ____am__ eleven __years___ ___old__. And you?

Mai: ___I_____ ___am___ twelve.

Peter: ___Where______ do you ____live___?

Mai: I live ____on_____Le Loi street.

Peter: _____is____ this ___your___school?

Mai: Yes. This is __my___ school.

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Cát Khánh. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Thanh Đa
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 6 năm 2021 Trường THCS Lê Văn Tám

Chúc các em học tập tốt!